2020-05-08

Kevätrogaining


 
Avaamme ilmaiseksi uudelleen vuoden 2016 fillarirogaining-radan! Vuonna 2016 osallistujia ei ollut kovin paljoa joten rata on useimmille aivan uusi. Rata sijaitsee aivan Jyväskylän keskustassa ja lähialueilla ja sopii kaikenlaisille pyörille. Osa rasteista on myös polkujen varrella, mutta suurimmalle osalle pääsee teitä pitkin. Rastipisteet ovat helppoja. Kannattaa suunnitella reitti omalle pyörälle ja ajotaidolle sopivaksi. Osallistua voi myös jalkaisin!

Etkö tiedä mitä on rogaining? Rogainingissa eli retkisuunnistuksessa suunnistat itse suunnittelemasi reitin haluamiesi rastien kautta annetun aikarajan puitteissa. Rogainingiin osallistutaan aina 2-5 henkilön joukkueena. Joukkue ei saa hajaantua. Jokaisesta rastista saat rastikoodin ensimmäisen numeron verran pisteitä. Eniten pisteitä kerännyt voittaa. Aikarajan ylittämisestä saat miinuspisteitä. Rastipisteet ovat paljon helpompia kuin tavallisessa suunnistuksessa. Lue Mitä on rogaining?

Neljä vuotta sitten tarjolla oli 2,4 ja 8 tunnin radat. Rasteja oli kuitenkin reilusti niin tarjotaan tällä kerralla 2, 5 ja 10 tunnin radat. Halutessasi voit suorittaa vaikka useamman radan tai erikseen pyörällä ja tossuillen. Rata on avoinna koko kesän aina syyskuun loppuun saakka.

Osallistua saa myös soolona mutta suositellaan joukkueiden muodostamista (2-5 hlöä). 

Lähtöpaikkana toimii keskustan kompassi. Maali on kolmikulman edustalla.

Rastiselitteet (PDF-tiedosto)

Kisakartta (PDF-tiedosto, 69 Mt, suuri!).

Kartta on tarkoitettu A3-paperille. Jos haluat tulostaa kartan A4-papereille, niin valitse Acrobat Readerin tulostusasetuksista Poster ja Tile Scale -arvoksi 133% niin kartta mahtuu neljälle A4-paperille ja on selkeämpi kuin A3-koossa.





Osallistuminen


Rasteilla leimataan GPS-punch-järjestelmällä. Aika alkaa kun aloitat leimaamalla lähtörastilla ja ajanotto loppuu kun leimaat maalirastilla.  Rasteja ei ole mitenkään merkitty maastoon. Rastikoodin ensimmäinen numero tarkoittaa kyseisen rastin pistemäärää. Esim. rastista 5F saa 5 pistettä.

Osallistu kevätrogainingiin

Tulospalvelu

Rastileimausohje

Tarvitset leimaamiseen GPS-piirillä varustetun älykännykän.
  • Laita kännykästä GPS päälle (Location) ja varmista asetuksista, että käytössä on high accuracy
  • Siirry kännykkäsi selaimella osoitteeseen https://gps-punch.appspot.com/qr/qr/register_event?event=6369172630011904
  • Valitse haluamasi sarja (tossu 2 h, tossu 5 h, tossu 10 h, fillari 2 h, fillari 5 h, fillari 10 h)
  • Luo itsellesi joukkue eli keksi joukkueellesi nimi ja syötä joukkueen jäsenten nimet. Jos joudut vaihtamaan kännykkää kesken tapahtuman niin joukkueesi nimi löytyy jo valmiista listasta 
  • Seuraavaksi siirryt leimaussivulle. Selain pyytää luvan sijaintitiedon käyttämiseen. Anna lupa.
  • Sivulle ilmestyy pian koko sivun levyinen GPS-leimaus-painike. Jos kenkkuilee niin lataa sivu uudelleen ja varmista, että gps on päällä.
  • Jätä sivu selaimeen auki, sammuta kännykän näyttö ja siirry rastipisteelle
  • Tullessasi rastipisteelle avaa kännykkä jo vähän ennen rastia niin kännykän gps-piiri ehtii hakea tarkempaa sijaintia tai odota hetki rastilla. Sijainnin tarkkuus näkyy metreinä sivun oikeassa laidassa leimauspainikkeen alapuolella
  • Napauta GPS-leimaus-painiketta.
  • Odota kunnes sovellus saa sijaintitiedon ja kuittaa rastin löydetyksi ja leimauksen tallennetuksi.
  • Jos sijainti ei heti vastaa mitään rastia niin sovellus yrittää leimata useamman kerran. Tänä aikana voi vielä liikkua lähemmäs rastia. Leimaus onnistuu jos etäisyytesi rastista on tarpeeksi pieni ja kännykän sijaintitieto on tarpeeksi tarkka ( etaisyys + tarkkuus < 30 metriä ).
  • Jos leimaus epäonnistuu saat vinkin kuinka monen metrin päässä lähin rasti sijaitsee
  • GPS-signaalia ei käytetä muulloin kuin leimaussivun ollessa aktiivinen
  • Joukkueella voi olla useampi kännykkä. Muista valita sama joukkue kaikissa kännyköissä.
  • Suoritusaikasi alkaa kun leimaat lähtörastilla. Suorituksesi loppuu kun leimaat maalirastilla.
  • Jos käytät Iphonea niin asenna Chrome-selain. Safarilla ei jostain syystä toimi aina kunnolla. Iphonessa saatat joutua lataamaan leimaussivun jokaisella leimauskerralla uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti